lunes, 14 de enero de 2013

Ja no em faig pipi al llit




¡ Ja no em faig Pipí al llit!!

 

La Maria té cinc anys complerts i està molt preocupada perquè moltes nits el seu llitet apareix mullat. Encara es fa pipí al llit.
A  la Maria li agradaria poder anar a dormir a casa dels seus amics o de colònies com la resta dels seus companys però prefereix quedar-se a casa per la por de fer-se pipi.
La seva mare li explica que és un problema que molts nens tenen i que no té perquè preocupar-se. Arribarà un dia en què sense saber per què deixarà de fer-se pipi.

Un dia la Maria estava a casa i de sobte va sentir que una dent se li movia. Va anar corrent a explicar-li- ho a la seva mare.
La mare de la Maria veient que la dent estava pròxima a caure va decidir narrar-li una història. La història del Ratolí Pérez.

La mare de la Maria li va explicar que el Ratolí Pérez era un petit Ratolí que vivia al bosc i que havia construït la seva petita casa mitjançant les dentetes que els nens anaven deixant sota del seu coixí. A canvi de les dents dels nens, el Ratolí Pérez els deixava sempre un obsequi.

La Maria escoltava atentament la història que la seva mare li explicava i mentrestant  pensava quin seria el regal que ella demanaria al Ratolí Pérez quan la seva dent caigués.

  En aquell moment se li va ocórrer que el regal que més desitjava en aquest món era deixar de fer-se pipi al llit per no causar molèsties ni a la seva mare ni als seus amics quan anava a dormir a casa d'algun d'ells.

Quan la dent va caure va anar corrent a explicar-li a la seva mare el desig que demanaria al Ratolí.

- Mira mare! - exclamava la Maria. La dent se m'ha caigut ja. I ja es el regal que li demanaré  al Ratolí Pérez. - va dir contenta la Maria corrent d'un costat a un altre de l'habitació.

Aquella nit la Maria va deixar la dent sota el coixí i va demanar al ratolí deixar-se de fer pipí al llit.

L'endemà la dent encara estava sota del seu coixí i aquella nit encara es va fer pipi.

Nit rere nit i dia rere dia demanava que el Ratolí aparegués i se´n portés la seva petita denteta.

Però semblava que el Ratolí se n ´havia oblidat d'ella. No apareixia i la seva dent continuava sota el coixí.

Fins que un dia ....


- Mamà, mamà! – va cridar la Maria. El Ratolí Pérez ha vingut a buscar la meva dent. I mira mama! Ja no em faig pipi ....



Mónica Zambrano. Els wikicontes multiculturals.


No hay comentarios:

Publicar un comentario